Klimaat Engeland

Klimaat Engeland. Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk (samen met Noord-Ierland, Wales en Schotland). Het ligt ten westen van Europa en heeft een uitgestrekte kustlijn. Een dergelijke positionering is verantwoordelijk voor het vrij complexe klimaat, dat de ontmoeting van de droge continentale lucht en de vochtige maritieme lucht laat zien. Dit creëert nogal grote verschillen in temperatuurbereiken en leidt ook tot het optreden van verschillende seizoenen. in de loop van een dag. Over het algemeen ervaren de delen van Engeland die het dichtst bij de Atlantische Oceaan liggen de mildste temperaturen, hoewel deze ook de natste zijn en de meeste wind ervaren. De gebieden in het oosten daarentegen zijn droger en minder winderig, maar vertonen ook koudere temperaturen.

Zon in Engeland

Engeland is warmer en zonniger dan alle andere landen die het Verenigd Koninkrijk vormen. De maand met de meeste zon is juli. Dat is ook de droogste maand van Engeland. Gemiddeld schijnt de zon ongeveer 1340 uur per jaar in Engeland. De zuidkust heeft de helderste lucht (dat wil zeggen de minste bewolking) als gevolg van de heersende winden in dat gebied. Dit betekent dat provincies als Kent en Sussex profiteren van aanzienlijk meer zonneschijn, waardoor lokale en internationale bezoekers naar hun kusten worden getrokken. De meest bewolkte gebieden zijn in het noorden en westen van Engeland, evenals in de bergachtige gebieden. Het klimaat in Engeland zal naar verwachting in de loop van een paar decennia veranderen als gevolg van vervuiling en opwarming van de aarde. De jaarlijkse temperaturen zullen naar verwachting met twee graden Celsius stijgen en de zomerhoogten zullen naar verwachting in het jaar 2050 met drie graden stijgen. De regenval zal in het algemeen afnemen, maar de regenval in de winter zal toenemen.

klimaat engeland

De lente

De lente is van maart tot mei en is koel en droog. De temperaturen van de middag kunnen behoorlijk warm worden, vooral als de zomer nadert. Sneeuw is echter nog steeds mogelijk, tot medio april. De temperaturen variëren van ongeveer 0 tot 10 graden Celsius tijdens de Engelse lentetijd.

Zomer

Tussen juni en augustus ervaart Engeland zijn hoogste temperaturen. Hoewel dit het droogste seizoen is, zorgen gelokaliseerde onweersbuien (meestal in de zuidelijke, oostelijke en centrale delen van het land) ervoor dat de tuinen weelderig en groen blijven. De zuidoostelijke delen van Engeland ervaren over het algemeen hogere temperaturen op de middag, die rond de 30 graden Celsius het heetst zijn, terwijl de meeste dagen gemiddeld rond de 17 tot 20 graden liggen.

Herfst

De herfst vindt plaats tussen september en november en produceert onstabiele weersomstandigheden in heel Engeland. Verschillende druksystemen en koude lucht zorgen voor een verhoogde hoeveelheid neerslag. Herfsttemperaturen liggen tussen ongeveer 1 en 13 graden Celsius. Winter De koude winter duurt van december tot februari. Dit is een zeer nat en winderig seizoen en sneeuwval is gebruikelijk in veel delen van Engeland. De temperaturen kunnen uiteenlopen van 0 graden Celsius tot ongeveer 10 graden Celsius, met zeer kille winden. Tijdens de late winter, wanneer de Atlantische Oceaan is afgekoeld, stabiliseert het klimaat, met name langs de kustgebieden.

Sneeuw

Sneeuwval is een jaarlijks terugkerend evenement, met alleen de hoeveelheden die verschillen over regio's en tijd. In de loop van de afgelopen paar eeuwen, decennia en jaren, is de sneeuwval afgenomen als gevolg van de steeds veranderende effecten van het broeikaseffect.