Over Engeland

Over Engeland

Engeland vanaf boven E ngeland vormt samen met Ierland, Wales en Schotland het verenigd Koninkrijk oftewel Groot Brittannië. Van Groot Brittannië is Engeland het grootste land met de meeste inwoners, er wonen bijna 55 miljoen mensen in Engeland. Engeland is vrij dichtbevolkt, er wonen per vierkante kilometer ongeveer 375 mensen.

Brexit

Groot-Brittannië heeft besloten om de Europese Unie te verlaten. Het volk mocht stemmen en 52% wilden de Europese Unie verlaten en zo geschiedde in 2016 verlaatte Groot-Brittannië de EU. In Engeland is de Europese Unie nooit echt goed bevallen. Ze hebben altijd hun eigen geld gehouden en niet de euro gebruikt als betaalmiddel. Net nadat Britten bij de EU kwamen was er ook al onenigheid over het feit dat de Britten bij de EU gingen alleen was toen het merendeel van de bevolking nog wel positief. Momenteel is de Engelse pond ook weinig waard en kun je goedkoop shoppen in Engeland. Veel Engelsen zijn momenteel toch wel aan het twijfelen om ze wel de goede keuze hebben gemaakt met het verlaten van de EU. De rest van Europa zal hier ook onder lijden omdat er nu veel minder kan worden gehandeld met Engeland

Landschap en klimaat

Over het algemeen is Engeland een vlak land waar hier en daar een klein heuveltje te vinden. Engeland staat bekend om de hoge rotswanden die voor de stranden liggen. Maar denk niet dat er geen mooie grindstranden zijn in Engeland want die kun je er ook vinden. Het nadeel is wel dat het in Engeland niet vaak mooi weer is en het zelfs meer regent dan in Nederland. Het word in Engeland nog echt heel warm, de hoogste temperaturen die in de zomer voorkomen liggen rond de 30 graden en in de winter ligt het temperatuur meestal niet onder het vriespunt al kan het wel flink sneeuw in Engeland.

Cultuur

Wat velen van jullie misschien nog niet wisten is dat heel veel sporten die wereldwijd worden gespeeld in Engeland zijn ontstaan. Denk aan golf, cricket en rugby. Toch is de nummer 1 sport in Engeland verreweg voetbal, voor bijna iedere Engelsman maakt voetbal deel uit van het dagelijks leven. De Engelse voetbalcompetitie staat in de wereld ook aangeschreven als één van de sterkste competities ter wereld. Verder kent iedereen the Beatles wel, onder andere deze popgroep heeft ervoor gezorgd dat wereld Engeland ook goed vertegenwoordigd is in de pop muziek. Uit de vroegere historie blijkt ook dat Engeland veel heeft met gedichten denk hierbij aan Shakespeare. Ook wordt er in Engeland veel thee gedronken zo is het een traditie om mensen uit te nodigen bij je thuis en met z’n alle een kopje thee en wat zoete lekkernijen te eten. Wie wel eens in Engeland is geweest weet dat er veel bars en pubs zijn waar je een heerlijke halve liter bier kunt drinken. En dan het typische Engelse ontbijt, witte bonen in tomaten saus met worst, ei, bacon en toast. Dit ontbijt vult je maag goed en zorgt ervoor dat je de dag goed kan beginnen.

Terug naar boven