Steden Engeland

De grootste stad van Engeland is natuurlijk Londen wat meteen ook de hoofdstad van Engeland is. Verder zijn er in Engeland nog veel meer grote steden. Je ziet wel dat Londen met afstand de grootste stad van Engeland is en je ziet dat er tussen de 2de grootste stad Birmingham meer dan 6 miljoen verschilt in het aantal inwoners.

Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en heeft iets meer dan 7 miljoen inwoners. Verder is London bekend om de vele mooie bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid van allemaal is toch wel de Big Ben. De Big Ben is de enorme klokkentoren die boven de stad van Londen uitsteekt. Verder bevinden zich in het gebouw meer dan duizend kamers waarvan sommige worden gebruikt door het parlement. Verder is het leuk om de London Eye te bezoeken. Dit is een reuzenrad die je een prachtig uitzicht over de stad geeft. Verder is de Tower Bridge een hele belangrijke en mooie brug in Londen, deze brug wordt dagelijks nog intensief gebruikt en is werkelijk waar een plaatje om te zien zeker in het donker als de lichten op de brug aan staan.

steden engeland

Birmingham

De 2de grootste stad van Engeland is Birmingham met ongeveer een miljoen inwoners. Birmingham was een van de belangrijkste steden tijdens industriƫle revolutie vol met fabrieken en schoorstenen, tegenwoordig is het wel anders en staat de stad vol met kantoorpanden etc. In Birmingham zijn veel interessante dingen die je kunt bezoeken zoals verschillende musea.

Liverpool

Op plek 3 van de grootste steden van Engeland staat Liverpool. In Liverpool wonen bijna een half miljoen inwoners. Je ziet dat er een groot verschil is tussen Londen en Liverpool op het gebied van inwoners. Vroeger was Liverpool de belangrijkste havenstad van Engeland. Tegenwoordig is Liverpool vooral een toeristische stad dit komt onder andere door The Beatles die uit Liverpool kwamen en de voetbalclubs als Liverpool en Everton die ervoor hebben gezorgd dat veel mensen Liverpool willen bezoeken om deze clubs te bezoeken.

Leeds

Leeds is de 4de grootste stad van Engeland en heeft bijna een half miljoen inwoners. Vroeger was Leeds een hele belangrijke handel stad op het gebied van wol omdat er veel schapenherders in de stad woonde. Tegenwoordig is het beeld van Leeds veranderd en staat de stad vooral bekend om de uitstekende universiteit die er staat. Ook kent Leeds natuurlijk een voetbalclub genaamd Leeds United, deze stad heeft veel bereikt in het verleden maar is tegenwoordig wat terug gezakt qua niveau. Verder kun je in Leeds een aantal musea vinden en staat er een prachtige, oud stadshuis. Ook zijn er in Leeds mooie parken die zeker een wandeling verdienen als je in de buurt bent.

Sheffield

De 5de grootste stad van Engeland is Sheffield, in Sheffield wonen ook ongeveer een half miljoen mensen. Doordat Sheffield ook een belangrijke rol speelde tijdens de Industriƫle revolutie is het aantal inwoners van Sheffield sterk vergroot. De stad is omgeven door water waardoor de stad goed bereikbaar was. Ook komen er veel muzikanten uit de stad. Verder zijn er in Sheffield verschillende leuke en mooie bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.